1. Splošno

Bodočnost Maribor d.o.o. (v nadaljevanju Bodočnost) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče naše spletne strani. Želeli bi vas seznaniti, katere podatke Bodočnost zbira in kako se uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko uveljavljate svoje pravice glede podatkov, ki se nanašajo na vas.

Vse spremembe te lzjave o varovanju podatkov bodo objavljene na tej spletni strani. To vam omogoča, da se lahko kadarkoli seznanite s podrobnostmi zbiranja in uporabe podatkov.

Izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja za spletne strani, do katerih lahko dostopate preko hiperpovezav, objavljenih na spletni strani Bodočnost Maribor d.o.o.

2. Zbiranje, uporaba in obdelava osebnih podatkov

Naziv odgovorne pravne osebe: Bodočnost Maribor d.o.o.

Naslov odgovorne pravne osebe: Dalmatinska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija

Bodočnost uporablja osebne podatke predvsem zato, da svojim uporabnikom omogoči uporabo teh spletnih strani. Kakršnakoli dodatna obdelava podatkov se izvede samo na osnovi drugih zakonskih obveznosti ali dovoljenj, ali če je posamezni uporabnik Bodočnosti dal svoje soglasje. Bodočnost hrani in obdeluje podatke še posebno za naslednje namene:

Ko uporabniki obiščejo spletno stran, Bodočnost samodejno zbira in hrani naslednje podatke: IP-naslov ali identifikacijsko številko naprave, ki je dodeljena zadevni končni napravi, ki jo potrebujemo za pošiljanje zahtevane vsebine (npr. vsebine, besedila, slike in informacije o izdelkih, podatkovne datoteke, ki so na voljo za nalaganje), aktivnosti uporabnikov na spletni strani, tip zadevne končne naprave, uporabljeni tip brskalnika ter datum in čas uporabe.

Bodočnost hrani te podatke največ sedem dni za prepoznavanje in zasledovanje zlorabe ter za izboljšanje predstavitve storitev, lastnosti, funkcionalnosti in splošnih administrativnih nalog.

Ko podatki niso več potrebni za zgoraj navedene namene, jih Bodočnost izbriše ali zakrije podatke o uporabi, vključno z IP-naslovi.

Obdelava in uporaba podatkov temeljita na zakonskih določbah, ki te postopke upravičujejo z utemeljitvijo, da (1) je obdelava podatkov potrebna za zagotavljanje spletne strani ali (2) da ima Bodočnost prevladujoč pravni interes za zagotavljanje in izboljšanje funkcionalnosti in brezhibnega delovanja spletne strani ter da je spletna stran prilagojena potrebam uporabnikov.

3. Nadaljnja obdelava osebnih podatkov

Navežite stik z našim podjetjem

Morda ste posredovali svoje kontaktne podatke preko našega kontaktnega obrazca.

Vaše podatke bomo uporabili za to, da bomo lahko odgovorili na vašo zahtevo.

Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke z utemeljitvijo, da so potrebni za obdelavo vaše zahteve.

Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov v okviru našega upravljanja odnosov z deležniki, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je potrebno za izpolnitev zgoraj navedenega namena oziroma tako dolgo, kot se to zahteva pri obvezni hrambi podatkov.

4. Piškotki in zasebnost

5. Sistem za sledenje spletnih strani (Webtrekk)*

Na tej spletni strani se uporablja tehnologija za sledenje spletnih strani družbe Webtrekk GmbH, ki služi za zbiranje in shranjevanje podatkov v marketinške namene in za optimizacijo. Ti podatki so shranjeni in nadalje obdelani pod anonimnimi ali psevdonimnimi uporabniškimi profili (odvisno od zadevne tehnologije in storitev). Ti uporabniški profili so shranjeni v piškotkih ali drugih podobnih tehnologijah, kot je opisano zgoraj. Poleg zbiranja podatkov ob obisku spletne strani se lahko zbirajo tudi podatki za sledenje spletnih strani, podatki o spletnih straneh, ki jih obiščete, ko ste na naši spletni strani, in vsi iskani pojmi, ki ste jih uporabili, da bi našli našo spletno stran. Podatki, ki se pridobijo s sistemom za sledenje spletnih strani, se brez izrecnega soglasja uporabnikov ne bodo uporabili za osebno prepoznavanje uporabnikov spletne strani in se ne bodo združili z osebnimi podatki imetnika.

Če se morajo ti podatki obravnavati kot osebni, temelji njihova obdelava na zakonskih določbah, ki upravičujejo takšen postopek z utemeljitvijo, da (1) ima Bodočnost prevladujoč pravni interes, da je spletna stran prilagojena potrebam uporabnika, ali (2) da se podatki uporabijo kot psevdonim v marketinške namene in za optimizacijo ter da uporabnik ni predmet te uporabe.

*Webtrekk (sistem za sledenje spletnih strani).

Zavrnitev sledenja spletne strani

a) Zbiranje in shranjevanje podatkov lahko zavrnete tako, da kliknete na spodnjo spletno povezavo: Zavračam shranjevanje podatkov

Za izključitev sledenja spletne strani, ki jo izvaja ponudnik Webtrekk, je nameščen piškotek opt­out, ki se za navedeno spletno domeno namesti na vseh brskalnikih in računalnikih.

Zato morate – če do naše spletne strani doma in v službi dostopate z različnimi brskalniki – funkcijo shranjevanja podatkov zavrniti na vseh računalnikih ali brskalnikih.

b) Zavrnite in preprečite shranjevanje piškotkov z ustreznimi nastavitvami v programski opremi vašega brskalnika, vendar vas želimo opozoriti na to, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabiti vseh funkcij tega spletnega mesta.

Dodatne informacije v zvezi s tehnologijo sledenja spletnih strani lahko najdete v Izjavi o varovanju podatkov našega ponudnika teh storitev: https://www.webtrekk.com/

6. Vaše pravice v povezavi s podatki, ki se nanašajo na vas/Pooblaščenec za varstvo podatkov

Do svojih podatkov imate pravico dostopati kadarkoli. Poleg tega lahko, če so izpolnjene določene zahteve, uveljavljate spodaj navedene pravice:

  • pravico do popravka,
  • pravico do izbrisa podatkov,
  • pravico do omejevanja obdelave podatkov,
  • pravico do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov,
  • pravico do prenosljivosti podatkov (od 25. maja 2018).

Pravica do zavrnitve

V primeru aktivnosti, povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov, ki se izvaja na podlagi pravnega interesa družbe Henkel, imate pravico obdelavo kadarkoli zavrniti zaradi razlogov, ki izhajajo iz vašega posebnega položaja. Bodočnost bo nemudoma prenehal z obdelavo podatkov, razen če lahko dokaže pomembne razloge, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če je obdelava podatkov namenjena uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pred pravnimi zahtevki.

V takšnih primerih, ali če imate kakršnekoli druge želje v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vas prosimo, da nam pošljete elektronsko pošto na e-naslov: info@bodocnost.com.

Naslov odgovorne pravne osebe: Dalmatinska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija

7. Uporaba vtičnikov za družbena omrežja

Na naši spletni strani so integrirani različni vtičniki (plugins) za različna družbena omrežja. Te storitve ponujajo naslednja podjetja (ponudniki storitev):

Družbeno omrežje Facebook upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (Facebook). Seznam vtičnikov najdete na spletni strani: https://developers.facebook.com/docs/­plugins

Družbeno omrežje Twitter upravlja družba Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA. Seznam vtičnikov najdete na spletni strani: https://developer.twitter.com/en/docs/twitter-for-websites/overview

lnstagram upravlja družba lnstagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, ZDA (lnstagram). Seznam vtičnikov najdete na spletni strani: https://www.instagram.com/developer/embedding/

Linkedln upravlja družba Linkedln Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ZDA (Linkedln). Seznam vtičnikov najdete na spletni strani: https://developer.linkedin.com/plugins

Za povečanje zaščite osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani so vtičniki (plugins) za družbena omrežja v našo spletno stran integrirani s tako imenovano rešitvijo “dveh klikov”. Takšen koncept zagotavlja, da se povezava s strežniki posameznega ponudnika ob obisku naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, ne vzpostavi samodejno. Aktivirajo se šele, ko jih kot uporabnik aktivirate in s tem podate svoje soglasje za prenos podatkov, tako da vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki določenega ponudnika. Vsebina vtičnika določenega ponudnika se nato posreduje neposredno do vašega brskalnika in se prikaže na zaslonu vašega računalnika.

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni ponudnik informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na enem izmed družbenih omrežij, se lahko ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate. V primeru interakcije z vtičniki, npr. če pritisnete gumb “všeč mi je” ali če oddate komentar, vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega ponudnika, kjer se ta shrani.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na družbenih omrežjih Facebook ali Twitter ter o vaših pravicah in možnostih za varstvo zasebnosti lahko najdete na spletni strani določenega ponudnika (politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti):

Facebook – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: http://www.facebook.com/policy.php

Twitter – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: https://twitter.com/privacy

Instagram – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: https://help.instagram.com/

LinkedIn – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy